Huisbaas vraag 1.000 euro om in garage te wonen

Een huisbaas heeft aan een gezin maar liefst 1.000 euro per maand gevraagd om in een garage te wonen. Dat meldt ITV News Central.

Een geschikte woning vinden, is niet altijd gemakkelijk. Voornamelijk de hoge kostprijs om een huis te huren of te kopen, is een pijnpunt. Een Britse huisbaas uit Blaby, Leicestershire, maakte daar echter grondig misbruik van. Hij vroeg 1.000 euro per maand om in zijn achterstallige garage te wonen.

Een kleine ruimte zonder verwarming, een stukke douche en slechts één werkend stopcontact. Daarvoor betaalde een koppel met een dochtertje van zes jaar zeven maanden lang huur. Bovendien waren de raamkozijnen aan het rotten en was er nauwelijks isolatie.

Buurtbewoners merkten de embarmerlijke woonomstandigheden van het gezin op en grepen in. ”De familie was zenuwachtig voor het naar buiten komen met de situatie,” zegt Phil Fasham, één van de milieu-officiers. ”Ze waren doodsbang over wat zou gebeuren als ze zouden klagen. Ik ben dan ook blij dat we ze een nieuwe plek hebben kunnen geven, voor Kerstmis.”

Guy Jackson, woordvoerder van de wijk waarin het stel woonde, geeft aan dat het ‘moeilijk te geloven is’ dat een huisbaas het acceptabel vindt om een familie in zulke condities te laten leven. ”Ik hoop dat deze ingreep voorkomt dat andere huisbazen hun huurders dit aandoen.”

Of de huisbaas in kwestie vervolgd kan en gaat worden voor de uitbuiting, is niet bekend. Wel is de garage onbewoonbaar verklaard.

Foto Pixabay