Deze app zet woorden om in emoji’s

Ben je van mening dat emoji’s meer zeggen dan woorden, maar vind je vaak niet het geschikte figuurtje om je gevoelens uit te drukken? De app ‘SpeakEmoji’ kan je daarbij helpen.

‘SpeakEmoji’ is de eerste app die woorden vertaalt in bijpassende emoji’s. De applicatie, die ontwikkeld is in Londen, is beschikbaar voor zowel iOS als Android en kan gedeeld worden op Facebook, Twitter en iMessage.

Hoe werkt het precies? Als je de app opent, moet je op het microfoontje drukken om je woord of zin in te spreken. Op die manier wordt het gesprokene omgezet in emoji’s, die je dan kan versturen naar iemand. Zo wordt “zalig kerstfeest” vertaald als een feesthoedje, een cadeautje, een kerstboom, een kippenboutje, een glas wijn en een lachend gezichtje.

Begrijpt je ontvanger niet wat je wil zeggen? Dan bestaat er de mogelijkheid om de emoji’s opnieuw te vertalen in woorden.  De makers van ‘SpeakEmoji’ hebben de app ontwikkeld om ouders te helpen communiceren met hun kinderen op een moderne manier.

Recent werd in Groot-Brittannië nog een emoji verkozen als Woord van het Jaar door de Oxford English Dictionary. Het gezichtje dat huilt van het lachen is de meest gebruikte emoji van 2015.

Foto Pixabay