Dit zijn de tien fitnesstrends van 2016

Het eindejaar gaat naar goede gewoonte gepaard met een resem voornemens. Eén van de populairste doelen die we onszelf opleggen, is sporten. De kans is groot dat je bij dat sporten massaal gaat investeren in technologie. Volgens experts is het namelijk dé fitnesstrend voor 2016.

Naar goede gewoonte polst het American College of Sports Medicine elk jaar bij duizend professionele fitnessmedewerkers naar de laatste trends en hypes op sportvlak. De meerderheid is ervan overtuigd dat draagbare technologie, in de vorm van fitness trackers, enorm populair zullen worden. “Technologie staat centraal in ons dagelijkse leven en heeft ook onze vorm van sport veranderd”, meent Walter Thompson, auteur van het onderzoek. “Dankzij die technologie zie je onmiddellijk de resultaten van je work-out en krijg je feedback. Alleen zo blijven sporters gemotiveerd.”

De body weight training moet zich dit jaar tevreden stellen met een zilveren medaille. Bij deze hype heb je weinig fitnessapparatuur nodig en ligt de klemtoon op oefeningen als squats en sit-ups. Denk aan pilates.

De top drie wordt dan weer afgesloten door de zogenaamde higt-intensity interval training (HIIT). Bij deze work-out moet je verschillende korte, maar enorm intensieve oefeningen uitvoeren. De populariteit is vooral te verklaren omdat deze sport niet veel tijd in beslag neemt. Onder meer bij de sportschool Fit 20 zit een sessie er na twintig minuten op en kan je aan je conditie werken zonder te zweten.

Bekijk hieronder de volledige top tien:

  1. Draagbare technologie
  2. Body Weight Training
  3. High-Intensity Interval Training (HITT)
  4. Krachttraining
  5. Training met opgeleide en ervaren fitnessexperts
  6. Persoonlijke training
  7. Functionele fitness
  8. Fitness voor gepensionneerden
  9. Sportoefeningen om af te vallen
  10. Yoga