Britten kunnen zich verzekeren tegen cyberpesten

Verzekeringen komen in vele maten en vormen, maar verzekeringsreus Chubb pakt in Groot-Brittannië uit met een bijzondere assurantie. Britten kunnen zich nu indekken tegen cyberpesten. Dat meldt CNN Money. 

Britse klanten van Chubb kunnen zich sinds kort indekken tegen onlinepesterijen. Volgens de verzekeringsmaatschappij is het de eerste verzekering in zijn categorie in Groot-Brittannië.

Concreet komt Chubb tot 50.000 pond (68.000 euro) tussen bij cyberpesten. Dat omvat het inhuren van een pr-bureau om reputatieschade te herstellen en het loon van experts op het vlak van internetveiligheid, die een sterk dossier zullen opbouwen moest de zaak voor het gerecht komen. Daarboven dekt Chubb verloren schoolgeld of loon indien het slachtoffer door de pesterijen school of werk heeft gemist.

De pesterijen moeten echter verder gaan dan een eenvoudige belediging. Chubb geeft aan dat ze pas tussenkomen nadat een klant geconfronteerd werd met drie gevallen van cyberpesten met financiële schade. De verzekerde moet daarvoor daadwerkelijk bedreigd worden met geweld, smaad of laster of geïntimideerd worden.

De verzekering is niet afzonderlijk verkrijgbaar en bovendien niet goedkoop. Dekking tegen cyberpesten kan enkel deel uitmaken van de opstalverzekering uit de hoogste categorie. Die kost minstens 2.500 pond (3.400 euro).