Belgen niet vies van tweedehandscadeaus

Two Indonesian women walk in a shopping center decorated with Christmas themed items in Jakarta on December 23, 2015. AFP PHOTO / ADEK BERRY / AFP / ADEK BERRY

Meer dan een kwart van de Belgen (27%) zou heel tevreden zijn met een tweedehands onder de kerstboom. Dat blijkt uit een onderzoek van de tweedehandsketens Troc.com, De Kringwinkels en de zoekertjessite 2dehands.be.

Beide winkels zagen de vraag naar gebruikte cadeaus toenemen met zo’n 15%. Op 2dehands.be ging het zelfs over een stijging van 25%. «Meer en meer mensen komen in onze winkels snuisteren naar het ’perfecte’ tweedehandsgeschenk en ze doen dit zeker niet alleen voor de prijs. Ook de originaliteit van de geschenken speelt een rol», zegt Pierre Boseret, Algemeen Directeur van Troc.com België.

Voor mannen zijn boeken en strips, cd’s, vinyl, tuin-en doe-het-zelfartikelen, dvd’s, kunst en antiek de vijf populairste cadeaus. Bij vrouwen vallen vooral boeken en strips, kleding en accessoires, kunst en aniek, cd’s vinyl en dvd’s in de smaak.