Vijf tips om te besparen tijdens het eindejaar

December is een leuke maand, maar ook één die zwaar weegt op je portemonnee. Cadeautjes voor de hele familie, een nieuwe outfit, feestjes voor Kerstmis en Nieuwjaar, eventuele trips tijdens de vakantie,… Natuurlijk wil je niet besparen op deze zaken, maar met een beetje slim shoppen kom je goedkoper uit! Om ervoor te zorgen dat je spaarvarken niet te hongerig het nieuwe jaar in gaat, geven wij je vijf tips om te besparen tijdens het eindejaar.

Budget & cash

Een gouden tip om niet te veel uit te geven is jezelf een budget opleggen, zodat je zeker niet voor verrassingen komt te staan. Tijdens het eindejaar stapelen de uitgaven zich echter op in sneltempo, dus soms verlies je dat budget al eens uit het oog. Om dat te voorkomen kan je een lijstje bijhouden of alles betalen met cash, zodat je een beter idee krijgt van je uitgaven.

Een goede voorbereiding …

… is niet enkel het halve werk, maar ook voordelig voor je geldbuidel. Als je last-minute gaat kerstshoppen, is het goed mogelijk dat de voordeligste producten al uit de rekken zijn en je voor een duurdere optie moet kiezen. Trek dus op tijd naar de winkel zodat je nog kan genieten van de promoties. Het helpt ook als je op voorhand een boodschappenlijstje maakt via myShopi. Zo vermijd je dat je je in de winkel laat verleiden door allerlei dingen die je eigenlijk niet nodig hebt en hou je het vooropgestelde budget onder controle.

Licht, folder, actie(s)!

De meeste supermarkten organiseren het hele jaar door allerlei acties, maar vaak geven ze nog eens het beste van zichzelf voor het nieuwe jaar. Vergelijk alle acties uit de reclamefolders en zoek naar de voordeligste prijs voor de producten die je nodig hebt. Sommige winkels geven bovendien extra korting op vertoon van je klantenkaart, dus zorg ervoor dat je die zeker bij je hebt. De app van myShopi bundelt niet alleen alle folders, ook je klantenkaarten worden op één plaats verzameld.

Do it yourself

Wat je zelf doet, doe je beter! Of je nu je eigen feestmaaltijd op tafel tovert of je gepersonaliseerde cadeautjes schenkt, jouw persoonlijke toets maakt het uniek en je vrienden en familie stellen het sowieso op prijs.

Tevreden? Toch geld terug!

Je moet niet ontevreden zijn om geld terug te krijgen van je aankopen! Dankzij de cashbacks van myShopi krijg je bepaalde aankopen tot wel 100% terugbetaald. Eenmaal je zo’n product gekocht hebt, moet je een foto uploaden van jouw kassaticket en hey presto, zeven dagen later staat het bedrag op jouw bankrekening! Elke week zijn er verschillende producten waar je een cashback voor kan krijgen, dus hou de site van myShopi zeker in de gaten!