Vrouw eet al 15 jaar lang elke avond kerstdiner

Voor heel wat mensen is het overheerlijke kerstdiner het leukste gedeelte van Kerstmis. Maar de Britse Jayne Winteringham geniet zo van de lekkere sappige kalkoen met kroketten en een kerststronk, dat ze al vijftien jaar lang zichzelf een uitgebreid feestmaal voorschoteld. 

De 60-jarige dame trakteert zichzelf sinds 2000 op een kerstdiner. Ondertussen heeft ze al zo’n 5.475 keer de kalkoen bereid en 82.125 spruitjes achter de kiezen. “Ik ben dol op gebraden vlees. Dat kan ik echt altijd eten, of het nu winter of zomer is”, vertelt Jayne aan The Mirror.

Opvallend genoeg zorgt haar bijzonder eetpatroon niet voor extra kilo’s. Haar gewicht is al jaren stabiel en dat komt volgens de vrouw door haar constante dieet. “Ik heb nog steeds dezelfde kledingmaat als toen ik achttien jaar oud was. Ik eet altijd dezelfde hoeveelheid calorieën, daarom verandert mijn gewicht nooit.”

Winteringham begon met haar dagelijke kerstdiner toen de kinderen het huis uitgingen. “Het is gewoon altijd een fijn einde van de dag. Daarbij is het voedzaam en makkelijk om te maken.” Elke avond besteed ze ongeveer anderhalf uur aan het bereiden van haar feestmaaltijd. Op het menu staan dan vier aardappels, drie wortels en vijftien spruitjes, en uiteraard gebraden kalkoen overgoten met een zelfgemaakt sausje.

Kerst blijft overigens toch speciaal voor haar. “Dan maak ik al het eten samen met mijn kinderen en drinken we wijn en champagne”, aldus Jayne. Bovendien past ze haar menu dan ook een beetje aan. “Ik maak het dan wel wat specialer, met andere sausjes en andere groenten.”