Presentator kaapt de ether met ‘Last Christmas’

Joe Kohlhofer, een radiopresentator bij het Oostenrijkse ‘Antenne Kärnten’, wou zijn luisteraars vrijdag in de kerstsfeer brengen. Daarom besloot hij de deur van zijn studio te blokkeren met een stoel en ‘Last Christmas’ van Wham! in een eindeloze lus te spelen.

Twee uur lang, ofwel 24 keer, werden luisteraars getrakteerd op het kerstnummer. Kohlhofer hield niet op totdat zijn 4-jarige dochter belde om te zeggen dat ze het lied niet leuk vindt. De presentator speelde het lied nog één keer “omdat het bijna Kerstmis is”. Nadat hij er eindelijk de brui aan gaf, bonden zijn collega’s hem vast om te voorkomen dat hij opnieuw ‘Last Christmas’ zou afspelen.

Nach 24x Last Christmas in zwei Stunden bedankt sich das Antenne-Team nochmals recht herzlich bei Joe Kohlhofer! Wir wünschen ihm einen schönen Urlaub… im Foyer. #Fesselspiele

Posted by Antenne Kärnten on Friday, December 18, 2015

De programmadirecteur dreigt met gevolgen, al lijken die eerder ludiek. Zo zou Kohlhofer met Kerst en Nieuwjaar moeten werken, al spreekt de presentator dat tegen. Guinness World Records bekijkt ondertussen of 24 keer ‘Last Christmas’ na elkaar goed is voor een wereldrecord. Drie jaar geleden waagde een presentator uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zich aan een gelijkaardige stunt, al speelde hij het nummer ‘slechts’ veertien keer.