Geen gepersonaliseerde Nutella voor Isis

Het is geen pretje om je naam te delen met een terreurorganisatie. Dat ondervond Isis Rebanks uit Toronto. Het 6-jarige meisje wou een pot chocopasta met haar naam op, maar dat mag blijkbaar niet. Dat bericht CBC.

Ella Rebanks, de moeder van het meisje, zag een promo-actie van Nutella waarbij een machine een naam op het etiket print. Geen probleem voor Oliver en Zuleika, maar de naam van hun zusje Isis mocht niet op het label verschijnen. Volgens de vertegenwoordiger van Nutella staat Isis op een lijst met verboden woorden.

Nadien nam Ella contact op met Ferrero, het bedrijf achter Nutella, om toch te proberen de naam van haar dochter op een pot chocopasta te krijgen. Het bedrijf heeft begrip voor de situatie, maar wijkt niet af van de regels. Het gezin heeft daarom besloten producten van Nutella te boycotten.

“Ze denken aan de slechte ISIS. Het maakt me verdrietig, omdat mijn naam erg belangrijk voor me is en mensen die nu niet leuk vinden”, reageert Isis aan CBC. Haar moeder verduidelijkt dat ze haar dochter vernoemd heeft naar een deel van de Thames in Oxfordshire,  waar haar man vandaan komt. Van de terreurgroep was er nog geen sprake toen Isis op de wereld kwam.

Het Canadese meisje is niet de enige die geconfronteerd wordt met haar naam. Zo mag de naam niet verschijnen op potten Nutella in Australië en in Winnipeg kreeg Isis Fernandes vanwege haar naam geen certificaat nadat ze een obstakelparcours had volbracht.