Rijles in ruil voor seks? Geen probleem!

Een autorijles aanbieden en dan daarna met de leerling naar bed? Het klinkt op zijn minst apart, maar het mag wel bij onze Noorderburen. De bevoegde politici laten wel weten dat ze het hele gebeuren “onwenselijk” vinden. 

De Nederlandse autobrancheorganisatie Bovag vroeg aan de overheid om actie te ondernemen tegen het fenomeen. “Je hoeft maar even te googlen en je komt deze figuren al tegen en ze bieden hun diensten in het hele land aan”, aldus Bovag.

Maar volgens de ministers van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, en Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen kan “het aanbieden van rijlessen in ruil voor seks niet gezien worden als prostitutie”. Het gaat immers om het aanbieden van een rijles, en niet van seksuele handelingen. “Het is daarbij van belang dat het initiatief bij de rijinstructeur ligt en zich richt op het aanbieden van een rijles”, schrijven ze in een brief.

De twee politici benadrukken wel dat het fenomeen “onwenselijk” is, en dat het strafbaar is als minderjarigen seks hebben voor een rijles.