Hermelien wordt in Harry Potter-toneelstuk gespeeld door zwarte vrouw

epa02813783 British actors and cast members Rupert Grint (L), Emma Watson (C) and Daniel Radcliffe (R) arrive at the world premiere of 'Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 2', held on Trafalgar Square in Central London, Britain, 07 July 2011. This the final film in the Harry Potter series which is based on the best-selling book by British author JK Rowling. The red carpet starts in Trafalgar Square, before heading to Leicester Square where the screening takes place at Odeon Leicester Square, Odeon West End and Empire Leicester Square. It will be released in UK cinemas on 15 July. EPA/DANIEL DEME

Sinds bekend raakte dat er een toneelstuk van Harry Potter komt als vervolg op het zevende en laatste deel van de legendarische JK Rowling-boekenreeks, kijken fans reikhalzend uit naar volgende zomer. Zeker nu de hoofdcast van het stuk bekendgemaakt is, staan heel wat fans te trappelen van ongeduld. Het meest opvallende daarbij is dat Hermelien gespeeld zal worden door een zwarte vrouw. 

Volgens verschillende Amerikaanse media zal Harry Potter zelf gespeeld worden door Jamie Parker, een 36-jarige Britse acteur die veel ervaring heeft in het theater. Paul Thornley zal dan weer de rol van Ron Wemel vertolken. Hermelien Griffel wordt gespeeld door de 45-jarige Noma Dumezweni. Zij werd geboren in Swaziland, maar kwam op 7-jarige leeftijd terecht in het Engelse Suffolk. Ook zij is geen onbekende in de Britse theaterwereld.

De keuze voor een zwarte Hermelien is opvallend, maar toch niet totaal onverwacht. In de boeken doet J.K. Rowling immers nooit een uitspraak over de etnische achtergrond van de tovenaar. De Engelse schrijfster heeft al laten weten dat ze fan is van de zwarte Hermelien.

Vervolg

Het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’ is officieel de opvolger van het zevende en laatste boek in de legendarische reeks van J.K. Rowling. Het stuk zoomt in op een volwassen Harry Potter en zijn zoon Albus, die worstelt met het verleden van zijn vader en hoe het gezin in de wereld staat.

“Het is altijd moeilijk om Harry Potter te zijn en het is niet veel makkelijker als hij een overwerkte werknemer is van het Ministerie van Magie, een echtgenoot en een vader van drie schoolgaande kinderen”, zo valt te lezen in de synopsis. “Terwijl Harry vecht met een verleden dat niet wil blijven waar het hoort, heeft zijn zoon Albus moeite met het familieverleden. Terwijl het verleden en heden in elkaar opgaan, leren zowel vader als zoon een moeilijke waarheid: soms komt het donker uit onverwachte hoek.”