Gezin laat wildvreemden spelen met kerstverlichting

Kerstverlichting die constant flikkert, sommige mensen zouden er hoorndol van worden. Een koppel uit Fairbanks, in de Amerikaanse staat Alaska, zoekt dichter echter op.

Sinds 2010 verbinden Ken en Rebecca-Ellen Woods hun kerstverlichting met het internet. Op de website christmasinfairbanks.com kan iedereen kiezen welke lichten aan of uit moeten. Gemiddeld gebruiken enkele honderden mensen de site op hetzelfde moment, wat ertoe toe leidt dat de kerstverlichting een hele dag willekeurig aan het flikkeren is.

Vroeger konden internetgebruikers ook de lichtjes binnen aan- en uitschakelen, maar tegenwoordig is het enkel beperkt tot de verlichting buitenshuis. Het gezin Woods heeft geen directe buren dus er is gelukkig niemand die last ondervindt van het constante knipperen.

Aan Alaska Dispatch News legt Ken uit dat hij dit doet voor de lol, al geeft hij op zijn website ook toe dat miljoenen mensen op deze manier zijn kerstverlichting kunnen bewonderen. Over de kosten maakt hij zich bovendien geen zorgen, aangezien de ledlampjes niet veel stroom nodig hebben.