Oesters met chorizo

Oesters zijn een luxeproduct, maar voor de feestdagen mag het al eens wat meer zijn. Wie ze niet puur natuur wil serveren, kan deze pittige chorizo-garnituur misschien een kans geven.

Wat heb je nodig? (als voorgerecht voor 2 personen)

  • Een dozijn rauwe oesters
  • 1 citroen
  • 50 gram chorizo
  • Verse koriander
  • 1 chilipeper
  • 1 koffielepel honing
  • Een half teentje look


Zo maak je het

  1. Open de oesters met een oestermes en plaats ze op een bord. Schil de citroen en dompel de zeste een minuut of twee in kokend water, om de bittere smaak wat te milderen. Laat de zeste na afloop schrikken in een ijsbad en snij hem vervolgens in heel kleine stukjes. Doe hetzelfde met de chilipeper (niet vergeten de zaadjes te verwijderen), de look, de chorizo en de koriander.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom met het sap van de citroen, een beetje honing en wat olijfolie. Garneer de oesters met een lepel van de chorizo-mengeling. Voeg geen zout toe, de oesters en de chorizo zijn al gezouten. Dien meteen op met vers brood, een beetje boter en een glas witte wijn naar keuze.