Google viert Beethoven met indrukwekkende Doodle

Google viert vandaag de 245ste verjaardag van Beethoven met een speciale ‘Google Doodle’. Beethoven is zijn muziek verloren en jij kan hem helpen.

De ‘Google Doodle‘, het interactieve logo van Google, is gemeenzaam bekend. Google doet regelmatig iets speciaals met zijn logo bij speciale gebeurtenissen. Wat ze vandaag tevoorschijn toveren, overtreft echter alles wat we al gezien hebben. Het team dat verantwoordelijk is voor de Doodles werkte er twee volledige jaren aan. “We wilden iets volledig nieuw doen”, zeiden ze daarover.

Als je naar Google surft krijg je een filmpje te zien waarin Beethoven zijn muziek verliest. Jij moet hem helpen door te luisteren naar zijn bekendste werken en de partituren daarna in de juiste volgorde te leggen. Een muziekdictee zoals we dat vroeger op de muziekschool wel eens deden. Makkelijk is het niet! Het begint met de vijfde symfonie, maar bij het tweede werk, ‘Für Elise’, kregen wij het al moeilijk. De opdrachten worden steeds moeilijker en moeilijker, tot alleen de muzikale genieën nog overblijven.