Kerk van Vliegend Spaghettimonster mag huwelijken inzegenen

De opmars van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster lijkt niet te stuiten. De religie heeft nu in Nieuw-Zeeland toestemming gekregen om huwelijken te voltrekken. Dat staat in New Zealand Gazette, de Nieuw-Zeelandse variant van het Belgisch Staatsblad. 

De Nieuw-Zeelandse tak van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster kondigde de opname met trots aan via Facebook. Een tweede belangrijke stap voor de religie, nadat ze eerder deze maand officieel werd erkend in de eilandstaat.

Posted by Church of the Flying Spaghetti Monster – New Zealand on Sunday, 13 December 2015

Pastafari’s, zoals aanhangers van het excentrieke geloof zich noemen, moeten echter nog eventjes wachten tot ze in het huwelijksbootje mogen stappen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet eerst zijn fiat geven voordat de kerk huwelijksceremonies onder het toeziend oog van het Spaghettimonster zal organiseren. Op de Facebookpagina wordt geschat dat de eerste trouwerij volgend jaar in januari zal plaatsvinden.

De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster werd in 2005 in het leven geroepen als een reactie op Intelligent Design, waarbij Amerikaanse schoolkinderen naast de evolutieleer ook creationisme aangeleerd krijgen. De religieuze persiflage is sindsdien uitgegroeid tot een heus geloof. Zo spanden pastafari’s eerder al rechtszaken aan om het vergiet te laten erkennen als een religieus hoofddeksel.