Fietsend de wereld rond in 123 dagen

Andrew Nicholson, een voormalige olympische schaatser, heeft waarschijnlijk een wereldrecord beet, al heeft het niets met de wintersport te maken.

Zondag kwam de Nieuw-Zeelander met de fiets aan op de luchthaven van Auckland, waar hij 123 dagen eerder was vertrokken. In die tijd heeft hij de hele wereld rondgereisd, waarvan 29.179 kilometer al fietsend. Nicholson nam enkel het vliegtuig om oceanen over te steken en Afghanistan te vermijden.

Nicholson, een fitnesscoach en interim-leerkracht uit Dunedin, ondernam de recordpoging om geld in te zamelen voor Te Aho Matatu, een organisatie die zich toespitst op kankeronderzoek. Met zijn knappe prestatie haalde hij zo’n 3.750 euro op voor het goede doel.

Guinness World Records moet zijn inspanning nog ratificeren, maar als alles klopt, verbetert hij het wereldrecord met twee dagen. De regels van het record stellen dat de fiets en de berijder meer dan 40.075 kilometer moeten afleggen, waarvan minstens 28.970 kilometer al fietsend. Om natuurlijke barrières over te steken of oorlogsgebieden te vermijden, is het gebruik van het openbaar vervoer toegestaan.

Foto: Facebook / Te Aho World Ride