Deze zoektermen gebruikten we het meest in Google

Google heeft onthuld wat de meest gezochte zoektermen van 2015 zijn. In Vlaanderen is dat ‘nurfen', in Wallonië ‘Scientology'.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

In Vlaanderen kaapt ‘nurfen' de eerste plaats weg in het lijstje van de ‘Wat is'-zoekopdrachten. Uit de televisieserie ‘Bevergem' kon de betekenis van het woord niet afgeleid worden, vandaar dat velen de hulp van Google inschakelden. Op de tweede plaats staat ‘tax shift', gevolgd door ‘wat is de regel van drie'.

Aan de andere kant van de taalgrens is geen enkele Vlaamse zoekterm terug te vinden. Zo was in Wallonië ‘wat is Scientology' de hamvraag van het jaar. Vooral het Brusselse hoofdkwartier van die beweging is uitvoerig in de Franstalige media geweest. Op de tweede plaats staat ‘le boldo', een kruidenmiddel afkomstig van de boldoboom die enkel in de Andes groeit en geneeskrachtige eigenschappen bevat. ‘Une maryse en cuisine' sluit de top 3 af, wat staat voor een pannenlikker.

De ontwikkeling van allerlei sociale applicaties riep bij heel wat Vlamingen veel vragen op. Op de eerste plaats van de top 10 van zoekopdrachten die beginnen met ‘Hoe werkt', staan Snapchat, Tinder, WhatsApp en Instagram. In Wallonië werd het meest gezocht naar een oplossing om wifi-verbinding te maken en om Windows 10 te installeren.

 

GEEN TIJD OM HET PERFECTE KERSTCADEAU TE KOPEN?

Geen nood. Bezoek onze pop-up webshop voor leuke, verrassende deals van de dag. De aantallen zijn beperkt, snel zijn is de boodschap!