Banksy schildert Steve Jobs in Calais

De Britse artiest Banksy heeft in het vluchtelingenkamp in de Franse havenstad Calais een muurschildering gemaakt waarop Apple-goeroe Steve Jobs staat afgebeeld. 
door
Eldrid
Leestijd 1 min.

Het nieuwe werk van Banksy heeft de vluchtelingencrisis als thema. De kunstenaar, van wie de identiteit nog steeds onbekend is, beeldde er wijlen Apple-oprichter Steve Jobs op af met een zwarte vuilniszak en een vroeg model van de Macintosh-computer in zijn handen.

Het werk bevindt zich middenin de ‘Jungle', en heeft als titel ‘Zoon van een Syrische immigrant'. Jobs' biologische vader was een Syriër uit Homs.

De publicist van Banksy, Jo Brooks, deelde al mee dat de schildering wel degelijk van de hand van de bekende kunstenaar is. Banksy mengt zich via zijn werk vaker in actuele debatten.

AFP / PHILIPPE HUGUEN 

Elders in Calais maakte hij een muurschildering van vluchtelingen op een wrakkig vlot met de tekst 'We zitten niet allemaal in hetzelfde schuitje'. Het werk verwijst naar het beroemde schilderij 'Het vlot van de Medusa' van de Fransman Théodore Géricault, dat in het Louvre in Parijs hangt.

Nog een ander werk van de kunstenaar toont een kind met een koffertje en een verrekijker waar een aasgier op zit. De stad Calais gaat Banksy's muurschilderingen beschermen met plexiglasplaten.