Bizidee beloont startende ondernemers

De winnaars van de ondernemingsplanwedstrijd Bizidee zijn bekend. Voor het eerst werden twee eindlaureaten aangeduid, in de categorieën ‘Large’ en ‘Small’.

De bedoeling van de wedstrijd – die al aan zijn veertiende editie toe was – is om starters een (financieel) duwtje in de rug te geven. De categorie ‘Large’ mikt op ondernemers die minimaal naar vijf werknemers en/of twee vestigingen streven, en daarnaast internationale ambities koesteren. ‘Small’ is bedoeld voor starters die iets bescheidener te werk gaan.

Kindermeubels

De West-Vlaamse ondernemer Jonathan Bert (foto vijfde van rechts) kaapte met Foamzoo de eerste plaats weg in de categorie ‘Large’. Voor zijn schroefloze kindermeubels ontvangt hij een startkapitaal van 15.000 euro. “Dit is natuurlijk een geweldige opsteker”, zegt Bert. “Het geeft ontzettend veel vertrouwen dat de jury zo sterk gelooft in dit ondernemingsplan.”

CatchFlip, die met zijn innovatieve app reclame opnieuw waardevol wil maken, werd tweede. Het Antwerpse FLAVR, dat vanaf januari 2016 een platform aanbiedt voor huisbereide maaltijden, strandt op de derde plaats.

Italië

In de categorie ‘Small’ gingen twee Limburgse starters, Tiana Moretti (zesde van rechts) en Alexander Reniers, met de eer lopen. Zij ontvangen 3.000 euro extra kapitaal voor hun restaurant Osteria Moretti, waarmee ze een stukje Italië naar Hasselt willen brengen. “Wij zijn enorm blij met de hoofdprijs. Dit hadden we niet durven dromen. Maar ook zonder de overwinning zouden wij tevreden en vol plannen naar huis zijn gegaan, want het hele Bizidee-traject was een bijzondere ervaring.”

Daarnaast werd ook de BizzBuzz Award uitgereikt aan een kandidaat die opvalt om zijn intrinsieke kwaliteiten en vernieuwde visie, en die op een maatschappelijk verantwoorde manier vorm wil geven aan de toekomst. Die eer ging dit jaar naar textielontwerpster Olu Vandenbussche, die met Manel eveneens de tweede plaats in de categorie ‘Small’ op haar naam mag schrijven.

Foto D. Renglé