Gezocht: de beste actiesportbeelden!

Fotografen aller landen, opgelet: Red Bull Illume gaat van start!

Na een pauze van 3 jaar,  komt Red Bull Illume terug – ’s werelds grootste fotowedstrijd voor actie en avontuurlijke sporten; een unieke zoektocht naar de strafste foto’s.

Fotografen kunnen zich helemaal uitleven want Red Bull gaat op zoek naar de allerstrafste foto’s in maar liefst elf verschillende categorieën, gaande van Close Up tot Wings. Of het nu gaat om een spectaculaire actiefoto of een fotoreeks die het intieme kantje van een echte durfal blootlegt, alle foto’s van sporten die het adrenalinepeil de hoogte in jagen zijn welkom!

Concreet kunnen zowel professionele als amateurfotografen uit de hele wereld hun actiesportbeelden delen op www.redbullillume.com. Iedere deelnemer kan tot 31 maart 2016 vijf foto’s inzenden in één van de elf categorieën.

Een nieuwkomer onder deze categorieën is Mobile, waarbij foto’s die gemaakt zijn met smartphone of tablet een plaatsje krijgen. “Iedereen heeft vandaag de dag een gsm op zak. Fotografie van actie en avontuurlijke sporten was nog nooit zo toegankelijk als vandaag. Dankzij de Mobile-categorie kunnen we ook snelle, spontane momenten herbeleven en de creatieve vrijheid van mobiele fotografie vieren”, aldus Ulrich Grill, fotograaf en oprichter van Red Bull Illume.

Eenmaal de wedstrijd afgelopen is, zal een panel van vijftig internationale fotoredacteurs zich buigen over alle inzendingen. Naast de 55 beste foto’s zullen zij 11 winnaars (eentje per categorie) en één grote winnaar aanduiden. Alle beelden die de finale halen zullen in de herfst van 2016 tentoongesteld worden op de Red Bull Illume Winner Award Ceremony, voordat ze naar hoofd- en cultuursteden afreizen als deel van een unieke, nachtelijke fototentoonstelling.

De fotograven blijven natuurlijk niet met lege handen achter. Naast de erkenning, krijgen de grote winnaar, de winnaars per categorie én de Athletes’ Choice Winner allemaal fanastische prijzen van ’s werelds grootste fotografiemerken. Als dat nog niet genoeg was, krijgt iedereen nog eens de kans om op zijn favoriet te stemmen met de People’s Choice Award.

Red Bull Illume loopt nog tot 31 maart 2016. Heb jij een ijzersterk staaltje actiesportfotografie staan? Deel dat dan zeker op www.redbullillume.com en wie weet volg jij Lorenz Holder, de winnaar van 2013, op!

Illume

Foto: Red Bull Illume / S. Serfas