Kunstenares doet het naakt in Antwerps restaurant The Jane

De 28-jarige kunstenares Charlotte De Cock sloot zich enkele dagen op in het sterrenrestaurant The Jane van Sergio Herman en Nick Bril. Daar liet ze zich inspireren voor haar kunstwerk dat ze toepasselijk ‘Jane by Charlotte’ doopte. Ontdek in de indrukwekkende timelapse hoe Charlotte – deels naakt – te werk ging. 

De timelapse bestaat uit meer dan 20.000 afzonderlijke foto’s, die telkens gemaakt zijn door Richard Van Der Vieren. De manier waarop ze het schilderij voorstellen, hoort binnen het nieuwe kader waarin Charlotte De Cock haar werk rechtstreeks aan de buitenwereld wil tonen, zonder daarvoor naar een galerij te moeten gaan.

Oprichters Nick Bril en Sergio Herman zijn opgetogen over de samenwerking die volledig aansluit bij hun bedrijfsfilosofie. “Toen wij anderhalf jaar geleden begonnen met The Jane wisten we dat we meer wilden zijn dan een restaurant. De beleving van uit eten gaan heeft veel meer impulsen nodig dan enkel eten en drinken. Muziek, design en kunst kan mensen verrassen en ons gevoel vertalen! Charlotte De Cock is jong, artistiek, en heeft een eigen verhaal. Daarom past ze bij ons.Wij zijn ontzettend trots dat we haar hebben kunnen inspireren en we dit stuk met al onze gasten kunnen delen”, aldus Nick Bril.  “Het is prachtig. Ik hou van de ruwheid en van die zwarte achtergrond. Het past hier perfect”, voegt Sergio Herman daar nog aan toe.

‘Jane by Charlotte is vanaf vandaag enkele maanden te bewonderen in The Jane. Het is het eerste werk van een driedelige reeks waar Charlotte De Cock aan bezig is.