Commotie rond peperdure concerttickets

Officiële verkopers strijden tegen doorverkoop tickets Adele

Wanneer tickets van bepaalde uitverkochte concerten aan woekerprijzen worden doorverkocht, verdient de Amerikaanse concertorganisator Live Nation daar zelf nog eens een procent op.

In een mum van tijd waren de concerten van Adele (foto) in België uitverkocht. Fans kunnen online nog wel een ticket kopen, maar uiteraard tegen een flink verhoogde prijs. Zo betaal je op de doorverkoopsite Seatwave minstens 350 euro per ticket en sommige verkopers vragen zelfs 2.999 euro voor een plaatsje in rang 1.

Nu blijkt echter dat Seatwave, de website waarop iedereen zijn kaartjes kan doorverkopen, eigendom is van Ticketmaster. Dat meldde Het Laatste Nieuws. Ticketmaster is op zijn beurt dan weer in handen van Live Nation, dat wereldwijd de officiële ticketverkoop van concerten regelt. Zo worden momenteel kaartjes voor het uitverkochte concert van Muse in Paleis12 op Seatwave te koop aangeboden voor 529,99 euro per stuk. Ticketmaster organiseerde hiervoor de officiële verkoop, waar tickets over de toonbank gingen aan 74 euro. Ticketmaster verdient dus dubbel aan dezelfde tickets.

Kris Peeters (CD&V), minister van Consumentenzaken, zegt dat de overheid daar weinig aan kan doen omdat de hoofdzetel van de website ondergebracht is in Nederland. Hij laat weten de regels in de buurlanden in detail te onderzoeken.

De tickets voor de concerten van Adele in ons land werden niet verdeeld door Ticketmaster of Live Nation, maar door Tele Ticket Service. Op hun website raadt Tele Ticket Service muziekliefhebbers af om tickets via Seatwave te kopen. In samenwerking met de Economische Inspectie gaat het bedrijf nu proberen om doorverkopers op te sporen en te vervolgen. Daarnaast bekijken ze of de veel te duur verkochte tickets ongeldig gemaakt kunnen worden.

Intussen waarschuwt de Federale Politie kopers die via sociale media een foto delen van concerttickets die ze hebben kunnen bemachtigen. Wanneer de streepjescode zichtbaar is, kunnen misbruikers die kopiëren.

GEEN TIJD OM HET PERFECTE KERSTCADEAU TE KOPEN?
Geen nood. Bezoek onze pop-up webshop voor leuke, verrassende deals van de dag. De aantallen zijn beperkt, snel zijn is de boodschap!