Wat je kerstcadeau vertelt over je relatie

Kerstmis staat voor velen gelijk aan cadeautjes. Maar wat willen we eigenlijk zeggen wanneer we een geschenk aan iemand overhandigen? 

Professor in de psychologie, Karen Pine, beweert in Time Magazine dat “hoe meer we iemand waarderen als persoon, hoe meer we willen dat het cadeau een accurate weerspiegeling is van de gevoelens die we ervaren ten opzichte van die persoon”.   Deze cadeaus hebben alvast het volgende te vertellen over jullie relatie: 

Lingerie

Dit krijgen heeft twee betekenissen. Enerzijds kan het een signaal zijn dat jullie samen een grappig en opwindend duo vormen. Je bent een gepassioneerd persoon en vindt de fysieke aspecten in jullie relatie erg belangrijk. Anderzijds kan lingerie ook een teken zijn dat jullie passie missen binnen jullie relatie. Als het niet goed zit tussen de lakens is het echter beter om zelf sexy kledij te kopen, in plaats van je partner dit cadeau te doen. 

Een reisje

Dit toont aan dat jullie plannen om nog lange tijd samen te blijven. Jullie hebben een sterke band en genieten ervan om dingen samen te doen. Bovendien is samen dingen ontdekken de ideale manier om jullie relatie nieuw leven in te blazen. 

Een zelfgemaakt cadeautje

Hiermee geef je jezelf een stukje bloot aan je geliefde. Jullie zijn een erg open koppel en stellen jullie kwetsbaar op tegenover elkaar. Dit leidt tot een grotere verbondenheid tussen beide partijen.

Iets wat je lange tijd geleden zelf had willen kopen

Jullie hebben een erg zorgzame relatie en jullie worden erg blij van elkaar gelukkig te maken. 

Juwelen

Dit kan twee dingen betekenen. Ofwel probeert je partner ‘je liefde te kopen’ omdat er een zekere afstand tussen jullie zit. Een conflict kan ook steeds aan de bron liggen van dit geschenk. Een tweede optie is dat je geliefde je erg graag wil verrassen en een ‘wauw’-effect wil teweegbrengen. Deze dure gift is een teken dat je alles voor hem of haar betekent. 

Bloemen

Bloemen zijn vaak een last minute geschenk. Dit kan positief zijn, in die zin dat het de bedoeling is om de andere te verrassen door dit spontane gebaar. Je wil hiermee aantonen dat je constant aan hem of haar denkt. Maar het kan ook een teken zijn dat jullie band niet erg sterk is of nog in de beginfase zit.

Een huisdier

Een kat of hond geven aan de andere betekent dat jullie een gelukkig stel vormen dat erg optimistisch is over de toekomst. Huisdieren vragen heel wat zorg en aandacht, en het is fijn om dit samen te delen. 

Vele cadeautjes tegelijk

Wanneer je meerdere pakjes in één keer krijgt, wil dit zeggen dat jullie relatie niet erg stabiel is. Als ontvanger van al die geschenken, voel je je al snel schuldig. De gever kan zich tegelijkertijd verwaarloosd voelen omdat de andere niet zoveel als jij gegeven heeft. 

Het laatste nieuwe gadget

De laatste smartphone of laptop krijgen, is in de eerste plaats voornamelijk nuttig. Jullie zijn geen wilde romantici en staan met beide voeten op de grond. Zolang jullie op dezelfde lijn zitten, is deze realistische kijk op jullie relatie helemaal geen probleem. 

Foto Pexels  

 

GEEN TIJD OM HET PERFECTE KERSTCADEAU TE KOPEN? Geen nood. Bezoek onze pop-up webshop voor leuke, verrassende deals van de dag. De aantallen zijn beperkt, snel zijn is de boodschap!