Vrouwen met grote borsten hebben meer succes op Tinder

Borsten
Foto Pixabay

Vrouwen met een E-cup krijgen maar liefst 34% meer matches op Tinder dan dezelfde vrouw met een A-cup. Dat blijkt uit een onderzoek van MYA, een ziekenhuis voor cosmetische chirurgie. Niet enkel hadden de vrouwen met een grote boezem meer matches, mannen maakten ook meer pikante opmerkingen bij de foto’s van de dame. 

Bij de datingapp Tinder krijg je verschillende profielen te zien van singles. Een profiel bestaat uit maximum vijf foto’s en je komt ook de voornaam, locatie en leeftijd van die persoon te weten. Als je iemand ziet die je interesse opwekt, kan je naar rechts swipen. Als je iemand wil afwijzen, beweeg je je vinger naar links.

De onderzoekers maakten twee identieke profielen aan voor de 24-jarige Carla, die enkel een klein verschil vertoonden wat de foto’s betreft. De beelden op zich waren hetzelfde, maar de decolleté van de dame in kwestie werd bijgewerkt. Bij het ene profiel toonde Carla haar eigen A-cup. Bij het tweede profiel werd haar boezem vergroot tot een E-cup met behulp van photoshop. Op beide algemene profielfoto’s droeg Carla dezelfde strakke, rode jurk met diep decolleté, alleen haar borstomtrek was verschillend.

Het resultaat? Carla met de grote borsten was een derde populairder dan de andere. Bij de E-cup had ze 809 matches en dus 207 meer dan bij haar lookalike met A-cup. Bovendien kregen beide profielen ook andere berichtjes aan. Niemand vermeldde uitdrukkelijk haar boezem, maar de mannen maakten bij de E-cup wel vaker een opmerking over haar uiterlijk. De boodschappen naar de Carla met de kleine borsten waren voorzichtiger en minder op het uiterlijk gericht. Volgens de de onderzoekers stijgt de aantrekkelijkheid van een vrouw in de ogen van mannen per cupmaat met negen procent.

Foto Pexels