Met Stievie Free kijk je gratis televisie

Foto: VTM

VTM heeft gisteren Stievie Free gelanceerd, een app waarmee je vanop een computer of tablet gratis kunt kijken naar VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM, Qmusic en binnenkort ook kinderzender Kadet kunt kijken. En dat zowel live als tot zes dagen terug in de tijd.

Stievie Free is een variant op de gelijknamige, betalende, reclamevrije app Stievie. Voor die laatste moeten gebruikers 9,99 euro per maand neertellen. Voor veel mensen met kabelabonnement was dat te veel van het goede. Met Stievie Free hoopt Medialaan deze groep mensen toch naar hun platform te kunnen lokken. Stievie Free werkt op dezelfde manier als zijn gelijknamige, betalende variant. Gebruikers moeten zich inloggen met een bestaand account of kunnen zich registereren voor een gratis acoount waarmee je alle afleveringen van de vijf Medialaan-zenders kunt bekijken.

In ruil voor die content krijgen ze wel korte reclameblokken voorgeschoteld, net zoals targeted advertising. Dat is reclame die aangepast is aan het profiel van de gebruiker. In de eerste fase zal de reclame vooral worden afgestemd op de leeftijd en het geslacht van de kijker.

De app wordt in de loop van 2016 ook beschikbaar voor smartphones. Dan krijgt ook de gewone Stievie-app, de betalende reclamevrije versie met meer zenders, een update.

Stievie FREE is net als de betalende Stievie-variant ook in het buitenland onbeperkt bruikbaar. De enige beperking is dat de app enkel in de Belgische Play Store en Apple Store beschikbaar is. Downloaden voordat je op vakantie vertrekt is dus de boodschap

Vorig jaar startte Medialaan al met het aanbieden van volledige afleveringen via de website vtm.be. Dat platform wordt inmiddels al door zowat 650.000 mensen actief gebruikt. Zo’n 40% van de 15 tot 24-jarige Vlaamse jongeren vond zijn weg naar deze site, wat resulteerde in 2,7 miljoen maandelijkse views.