Deze eenhoorn zal je leven veranderen

Hoogstwaarschijnlijk zit je al je hele leven op een verkeerde manier op het toilet. De ‘Squatty Potty’ brengt hier verandering in.

In het reclamefilmpje is een geconstipeerde eenhoorn te zien op een toilet. Hij heeft erg veel moeite met een grote boodschap te doen, maar gelukkig komt de prins met de oplossing: de Squatty Potty. Dit handige hulpstuk schuif je gemakkelijk onder je voeten zodat je vanzelf in een rechte hoek gaat zitten. Hierdoor zitten je darmen en sluitspier niet meer gekneld en lukt het zonder problemen om je behoefte te doen.

Volgens The Guardian is het inderdaad zo dat we ons niet op de correcte manier ontlasten. Het menselijk lichaam is zo ontworpen dat we in een gehurkte positie ons gevoeg moeten doen, maar deze gewoonte is verloren gegaan na verloop van tijd. Wanneer we hurken, oefenen we minder druk uit op ons achterwerk, wat veel beter is voor onze gezondheid. Te veel druk op de anus kan immers voor heel wat ongemakken zorgen zoals aambeien. De Squatty Potty kan dit probleem verhelpen.