De loopbaan van je leven!

Eandis is een bedrijf dat volop inzet op het energielandschap van de toekomst. Dat leidt tot boeiende jobs en projecten voor onze werknemers, die overal in ons bedrijf ervaring kunnen opdoen. Zo kunnen ze ingezet worden daar waar het nodig is. Net die aanpak maakt ons bedrijf zo wendbaar en onze mensen duurzaam inzetbaar. Eandis biedt je als werkgever dus geen job, maar een loopbaan voor het leven. Mét oog voor je welzijn. Want jouw engagement is ons grootste kapitaal.

“Hoe meer mensen en afdelingen ik leer kennen, hoe trotser ik word op dit bedrijf”

Elke Reekmans verbreedde haar professionele horizon dankzij Eandis. “Ik was eerst gewoon blij met mijn uitdagende job waarmee óók mijn gezinsleven te combineren viel, maar nu wil ik Eandis op ieder niveau door en door leren kennen. Het mooie is dat ik daar ook de kans toe krijg.”

Eandis was voor jou eerst een logische carrièrezet die je tegelijk een betere work-lifebalans bood.

“In mijn vorige job was ik junior business consultant. Bij Eandis kon ik aan de slag in HR, wat beter aansloot bij mijn studies. Ik begon als HR Talentadviseur op een jonge, dynamische dienst. Anderhalf jaar stuurde ik ook de backoffice aan, nog later werd ik diensthoofd ontwikkeling en opleiding. Tja, ik heb beweging nodig. Dat zoiets kan, is natuurlijk de kracht van een groot bedrijf als Eandis.”

Alles ging goed, tot je in 2013 een dip kreeg. Maar die bood je meteen ook weer een nieuwe kans

“In 2013 viel na een reorganisatie mijn dienst weg. Ook privé had ik het even lastig. Ik besloot om een jaartje halftijds te gaan werken. Maar meteen daarop kreeg ik een nieuwe kans: een jaar lang een project rond voorraadbeheer uitrollen: logistieke principes bespreken, een voertuigtelling begeleiden of infosessies geven over logistiek… een echt avontuur (lacht). Ik mocht helemaal mijn ding doen. Enorm leerrijk om Eandis ook eens vanop de werkvloer te leren kennen.”

Logistiek is een heel andere werkomgeving. Was dat niet erg aanpassen?

“Het is vooral boeiend om de diversiteit in ons bedrijf te ervaren, met elkaar te leren omgaan en om een andere communicatiestijl te gebruiken. In een groeiopdracht als deze kan je je echt ontwikkelen. Mijn passie is mensen in beweging brengen, of ik dat nu doe in een ondersteunende dienst of in het hart van de business. Het netwerken vond ik het mooist aan deze ervaring. Hoe meer ik kan meepraten over wat we allemaal doen, hoe trotser het me maakt.”

“Gas- en elektriciteitsaansluitingen ingeruild voor Twitter- en Facebookcampagnes”

Kenneth De Guchtenaere begon in 2011 bij Eandis als technieker gas en elektriciteit. Zijn passie voor IT en sociale media deed hem de overstap wagen naar de communicatieafdeling. Niet vanzelfsprekend, maar Kenneth weet wat hij wil – en van zijn teamleader kreeg hij alle steun.

Dankzij je technische achtergrond kon je als technieker aan de slag bij Eandis, hoe beviel dat?

“Eigenlijk heb ik een A2 mechanica. Elektriciteit leerde ik bij Eandis on the job en via een schitterende opleiding, om autonoom aan de slag te kunnen. De zelfstandigheid en de contacten met klanten zijn geweldig. Maar mijn passie ligt bij IT, dus na mijn uren volgde ik vijf jaar lang avondschool. Ik wilde absoluut de eindmeet halen.”

Je echte passie lag eerst ergens anders dan in je beroep

“Ja, maar ik heb voor Eandis gekozen omdat ik wist dat je hier kan doorgroeien. En ja, op een dag kreeg ik de kans om op de communicatieafdeling te starten. Aan de slag met IT en digitale media, precies waar mijn passie ligt! Overstappen ging vlot: mijn teamchef stond helemaal achter mij. Eandis brengt écht zijn visie in de praktijk. Het hielp wel dat ze dringend iemand nodig hadden om aan de nieuwe website te werken (lacht).

Een overstap naar je droomjob, zeg maar. Maar komt je ervaring van al die jaren voordien nu nog wel van pas?

“Zeker! Mijn technische kennis kan ik perfect inzetten, bijvoorbeeld wanneer klanten via Twitter vragen stellen over pakweg hun gasmeter. Ik héb die knowhow, dat maakt het extra leuk. En ik mag – binnen mijn werkuren! – opleidingen volgen, onlangs nog een Twittercursus. Over mijn loopbaanswitch ben ik dus echt tevreden.”

Zin gekregen in een job bij Eandis? Bekijk alle vacatures op jobs.eandis.be