Hein Vanhaezebrouck is beste Belgische trainer

Hein Vanhaezebrouck wint Trofee Raymond Goethals

Hein Vanhaezebrouck heeft vandaag in Aalst de Trofee Raymond Goethals gekregen. De jury bekroont met die onderscheiding de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid.

De coach van AA Gent haalde het in de verkiezing van Marc Wilmots (nationale ploeg) en Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk/KV Oostende). Rob Rensenbrink, de voormalige Nederlandse international die van 1971 tot 1980 het mooie weer maakte bij Anderlecht, overhandigde de trofee aan de 51-jarige Vanhaezebrouck. Op de erelijst volgt de coach van de Buffalo’s Eric Gerets (2011), Peter Maes (2012), Francky Dury (2014) en Marc Wilmots (2014) op.

Vanhaezebrouck bezorgde AA Gent vorig seizoen de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis. Dit seizoen zijn de Gentenaars samen met Club Brugge gedeeld leider na 18 speeldagen in de Jupiler Pro League. In de Champions League staat het team van Vanhaezebrouck na vijf speeldagen op de tweede plaats in groep H. Woensdag ontvangt de kampioen groepswinnaar Zenit Sint-Petersburg. Als Gent even goed doet als achtervolger Valencia thuis tegen Lyon, dan stoten de Oost-Vlamingen als tweede door naar de achtste finales van het kampioenenbal.

bron: Belga, online redactie Metro

GEEN TIJD OM HET PERFECTE KERSTCADEAU TE KOPEN?
Geen nood. Bezoek onze pop-up webshop voor leuke, verrassende deals van de dag. De aantallen zijn beperkt, snel zijn is de boodschap!