Zoo van Londen laat bezoekers tussen de leeuwen slapen

De zoo van Londen pakt uit met een opvallend initiatief. Sinds donderdag kunnen dierenliefhebbers een lodge boeken tussen de leeuwen.

Voor 525 tot 774 euro per nacht krijg je een ‘room with a zoo’ voor twee in de spiksplinternieuwe ‘Land of the Lions’-tentoonstelling. Ontbijt, avondeten en rondleiding door de zoo voor die opent zijn inbegrepen, maar gasten moeten de ruimte wel delen met een groep bedreigde Perzische leeuwen.

De negen lodges zijn uiteraard afgeschermd van de leeuwen, maar volgens de Londen Zoo zit de koning van de jungle ‘op brulafstand’. “Het moet een fantastische, ongeëvenaarde ervaring worden om vlakbij onze indrukwekkende Perzische leeuwen te slapen”, stelt Emma Taylor van de Londense dierentuin.

Het ontwerp van de nieuwe leeuwententoonstelling is gebaseerd op het Gir Forest in India. Dat natuurpark is de natuurlijke habitat van de Perzische leeuwen, die op de rand van uitsterven stond. De populatie is de laatste jaren opnieuw gestegen en momenteel leven er zo’n 500 Perzische leeuwen in het wild. De zoo van Londen hoopt dat hun nieuwe tentoonstelling kan helpen met de instandhouding van de Perzische leeuw. De opbrengsten zullen ook gebruikt worden om patrouilles te ondersteunen, het personeel in India verder op te leiden en de lokale gemeenschappen te informeren.

Gir-Lion-Lodge-Aeriel-for-web