Wanted: warme winteroutfits

 

Stijlvol stralen is niet altijd even makkelijk wanneer de temperaturen met het vriespunt flirten. Om een lopende neus en/of druilerige regencoupe te vermijden, is het verleidelijk om naar een warme fleece of onflatterende ski-jas met kap te grijpen. Maar om warm voor de dag te komen, hoef je niet per se je toevlucht te nemen tot de geitenwollensokkenmode. Deze vier looks laten zien hoe het ook anders kan.   

Plattelandsmeisje - Sweatpants - Foto LookasticHet degelijke plattelandsmeisje

Draagt normaal:
Het degelijke plattelandsmeisje begeeft zich te voet of per fiets naar het werk. Een winddichte ski-jas, gemakkelijke jeans, wollen trui en platte schoenen met een stevig zool behoren tot de dagelijkse look. Dit type vrouw draagt comfort hoog in het vaandel en dat vertaalt zich soms in ongelukkige keuzes.

Alternatief:
Met dank aan de komst van Uniqlo is fleece niet langer een zonde, en ook je sweatpants en oversized shirts hoeven niet per se in een donker hoekje van je kast te kamperen. Je kan dit alles zonder schroom dragen, maar voorwaarde is wel dat je kiest voor kledingstukken met een duidelijke snit, die je op een vrouwelijke manier combineert.

Stadsmus - BluevelvetDe praktische stadsmus

Draagt normaal:
De praktische stadsmus is verknocht aan het openbaar vervoer en begeeft zich enkel in de winterkoude als het echt niet anders kan. Haar kledingstijl is vrouwelijk, al weigert ze om grote opofferingen te doen. Je zal haar zelden  met torenhoge hakken op de kasseien zien manoeuvreren en strakke kokerrokken laat ze links liggen.

Alternatief:
Echt grote veranderingen zijn hier niet nodig, een simpele update van je outfit kan een oplossing bieden. Vervang je dunne trenchcoat bijvoorbeeld door een fluffy jas, terwijl je je hoofd warm houdt met een stijlvolle hoed. Qua schoeisel vormen enkellaarsjes met blokhak hier de ideale middenweg. De rest van de look kan je overigens simpel houden met een skinny jeans in combinatie met een los, gezellige vest.

Fashionista - lisalistsDe hypervrouwelijke fashionista 

Draagt normaal:
De hypervrouwelijke fashionista straalt van kop tot teen mode en seks uit. Geen hak is te hoog en geen jurk te kort of te extravagant. Dit soort vrouwen straalt een jaloersmakend zelfvertrouwen uit en gaat steevast voor gewaagde outfits. Helaas is dat niet altijd even praktisch in de winter.

Alternatief:
Warme alternatieven voor dit type vrouw zijn simpel en bestaan uit het toevoegen van meer stof en meer klasse. Combineer die strakke marsala jurk bijvoorbeeld met een poncho en hoge knielaarzen voor op kantoor en werk het geheel af met een halflange jas met vrouwelijke tailleriem.

BudgetshopperDe budgetshopper met hipsterallures

Draagt normaal:
De budgetshopper met hipsterallures gaat steevast voor een creatieve look met een persoonlijke touch. De basisstukken worden meestal gescoord in budgetvriendelijke ketens zoals Zara, Primark en H&M, en worden aangevuld met zorgvuldig geselecteerde it-items uit tweedehandswinkels. Op die manier speelt de budgetshopper het klaar om er up-to-date uit te zien, zonder failliet te gaan.

Alternatief:
Tweedehandskleding is goedkoop en leuk, maar soms is de grens tussen fout en fashionable erg dun. Dit type vrouw heeft baat bij degelijke basics, die gemakkelijk en stijlvol gecombineerd kunnen worden voor een warme en stijlvolle outfit.

 

 

Door Mare Hotterbeekx