Tv-kijken is slecht voor je geheugen

Wanneer je vaak televisie kijkt en niet veel beweegt, dan heb je kans om minder goed dingen te onthouden.  
door
Jolien
Leestijd 1 min.

Wetenschappers van het Northern California Institute for Research and Education analyseerde hiervoor de data van een onderzoek dat gedurende 25 jaar werd uitgevoerd bij meer dan 3.200 proefpersonen tussen de 18 en 30 jaar oud. De respondenten die meer dan drie uur per dag tv keken en nauwelijks aan lichaamsbeweging deden (minder dan 2,5 uur per week), hebben opvallend meer last van hun geheugen.

Volgens de onderzoekers is dit de eerste studie die aantoont hoe slecht de combinatie van veel tv-kijken en te weinig bewegen kan zijn op jonge leeftijd. Het actieve geheugen, het verwerken van problemen en het kunnen plannen van dingen waren aantoonbaar minder sterk bij deze proefpersonen.

De onderzoekers sluiten echter niet uit dat er een mogelijkheid is dat mensen die veel televisie kijken en minder bewegen sowieso al anders reageren op lastige taken. Ze willen verder onderzoek doen om dit uit te sluiten.

Foto Pixabay

GEEN TIJD OM HET PERFECTE KERSTCADEAU TE KOPEN?

Geen nood. Bezoek onze pop-up webshop voor leuke, verrassende deals van de dag. De aantallen zijn beperkt, snel zijn is de boodschap!