Griep voorkomen doe je zo

Hoewel we in elke periode van het jaar kans hebben om een verkoudheid op te lopen, geldt dit niet voor de griep. Griep heeft namelijk een seizoensgebonden karakter.

Gelukkig kunnen we deze vervelende ziekte voorkomen door ons immuunsysteem te versterken. Voedingsdeskundige en diëtiste Lisa Yarah somt tien ingrediënten op die je hierbij kunnen helpen.

Rode paprika
In rode paprika zit dubbel zo veel vitamine C in vergelijking met een citrusvrucht. “Door vijf verschillende soorten groenten en fruit per dag te eten, krijg je meer dan 200 mg vitamine C binnen, waardoor je immuunsysteem verbetert.”, zegt Yarah.

Venkel
Ook in venkel zit er heel wat vitamine C die onze weerstand helpt verbeteren. Het eten van venkel stimuleert je witte bloedlichaampjes, de cellen die vechten tegen ziektes en virussen, om nog harder te werken waardoor je de kans op griepjes verkleint.

Yoghurt
In veel soorten yoghurt zit probiotica. Probiotica beschermen je lichaam tegen ziektes. Yarah: “De probiotica in yoghurts zijn gezonde bacteriën die zich nestelen in je spijsverteringssysteem. Aangezien 60% van je weerstand z’n oorsprong vindt in je darmen, is het gezond houden van die organen van groot belang als je bestand wil zijn tegen griepjes.”

Groene thee
Deze soort thee bevat heel wat antioxidanten die helpen tegen oxidanten. Deze kunnen namelijk schadelijk zijn voor je lichaam als ze niet goed worden behandeld.

Zoete aardappel
In zoete aardappel zitten koolhydraten die de celfuncties in je lichaam verbeteren. Bovendien zorgen die koolhydraten voor een lang verzadigd gevoel waardoor je niet snel honger zult krijgen.

Knoflook
Wanneer je look hebt gegeten, is dit niet altijd aangenaam voor je medemens. Het bevat echter wel calcium, kalium en zwavelzuren die ongewenste bacteriën tegengaan.

Kurkuma
Dit kruid helpt ontstekingen en infecties tegengaan. Het bestrijdt immers de vrije radicalen die dan vrijkomen.

Zalm
Zalm is niet enkel lekker, maar bevat ook oteïnen en omega 3-vetten. Omega 3-vetten zijn erg belangrijk voor je T-cellen. Hoe meer T-cellen je hebt, hoe minder kans je hebt om ziek te worden.

Oesters
Oesters bevatten vitamine C, vitamine E en een hoop antioxidanten die je cellen gezond houden.

Spruitjes
Hoewel kinderen hier niet verzot op zijn, bevatten spruitjes wel heel wat goede stoffen die ervoor zorgen dat de cellen in je lichaam minder schade oplopen. Bovendien zitten spruitjes boordevol vitamine C: een half kopje per dag is genoeg om de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnen te krijgen.

Foto Pixabay

 

GEEN TIJD OM HET PERFECTE KERSTCADEAU TE KOPEN?
Geen nood. Bezoek onze pop-up webshop voor leuke, verrassende deals van de dag. De aantallen zijn beperkt, snel zijn is de boodschap!