Bij deze kapper is het verboden om te praten

01 Dec 1965 --- 1960s 2 Women Sit Under Beauty Salon Hair Dryers Clear Helmets Hoods Curlers Talking Gossip --- Image by © H. Armstrong Roberts/ClassicStock/Corbis

Mensen die moeite hebben met praten over koetjes en kalfjes, vinden niets vreselijker dan een kapper die je de hemd van het lijf vraagt. Goed nieuws, want sinds kort is er een kapper waar je in stilte door een magazine kunt bladeren. 

In het Bauhaus Hair Salon in Cardiff kan je vanaf nu een zogenoemde stille kappersstoel reserveren, waar je haren in alle stilte gewassen en geknipt worden.

Eigenaar Scott Miller begrijpt naar eigen zeggen dat niet iedereen zit te wachten op smalltalk. “Ons team bestaat uit fantastische kappers met al even fantastische sociale vaardigheden, maar we begrijpen ook dat sommige mensen een heel druk leven leiden. Niet iedereen zit te wachten op in een geforceerde babbel na een lange dag werken”, vertelt hij aan Wales Online.

Daarnaast noemt Miller een kapsalon een plaats waar de klant kan relaxen. “Het is niet de bedoeling dat iemand bekaf opnieuw thuiskomt na de kapper.”

Mocht je een plaats reserveren in de “stiltestoel” , wordt er voor de knip- en kapbeurt kort besproken wat er precies moet gebeuren. Wie zich na verloop van tijd bedenkt en toch de behoefte heeft aan een kleine tête-à-tête, mag zonder schroom nog een gesprek aanknopen.