Verveelde president besluit bekerfinale in de 63ste minuut

In voetbal is alles mogelijk. Dat cliché werd afgelopen weekend nog maar eens bevestigd tijdens de finale van de Mauritaanse Super Cup tussen FC Tevragh Zeïna en ACS Ksar. De scheidsrechter stopte de wedstrijd abrupt in de 63ste minuut. De score was toen in evenwicht, dus volgde een penaltyreeks.

Volgens Gazetta World komt de bizarre beslissing van Mohamed Ould Abdel Aziz. De president van de Afrikaanse eilandstaat was blijkbaar misnoegd over het tempo van de match en zou geen zin hebben gehad in de rest van de tweede helft en mogelijke verlengingen. Daarop zou hij het bevel hebben gegeven de match meteen te beslissen.

Ahmed Ould Abderrahmane, de voorzitter van de Mauritaanse voetbalbond, haalt echter aan dat er andere redenen zijn voor de bizarre stopzetting. “Ik ontken ten stelligste dat de President van de Republiek zich ingemengd heeft. Organisatorische problemen liggen aan de basis van deze beslissing, die gemaakt werd in overeenstemming met de voorzitters en trainers van beide ploegen”, aldus Abderrahmane in een statement.

De penaltyreeks werd gewonnen door FC Tevragh Zeïna.