Deze voedingsrijke ingrediënten verstoren je slaap

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een dubbele espresso of een energiedrankje in de late avonduren nuttig je meestal niet met het oog op een vreedzame nacht. De oppeppende kracht daarvan ken je, maar wat je waarschijnlijk niet weet, is dat bepaalde gezonde, voedzame etenswaren je een nacht vol wakker woelen kunnen bezorgen. The Huffington Post heeft ze voor jou opgelijst. 

Wie er een gezonde leefstijl op wil nahouden, is gebaat bij een goede nachtrust. Daarom is het belangrijk om van de volgende voedingswaren af te blijven voor het slapengaan.

  1. Kruisbloemige groenten

Broccoli en bloemkool zitten boordevol fytochemicaliën, vitamines en mineralen die kankerbestrijdend zijn. De groenten zijn echter traag verteerbaar, wat ervoor kan zorgen dat je moeilijk in slaap raakt. Eet er zoveel van als je wilt, maar dan wel minimum twee uur voor bedtijd.

  1. Tomatensaus

Tomaten schenken je veel vitamine C en ijzer. Tegelijkertijd verzwakken ze je sluitspier, wat kan leiden tot zure oprispingen, brandend maagzuur en indigestie in je slaap. Skip dus maar die laatavondpizza of verorber geen pasta met tomatensaus als je al in je ogen begint te wrijven.

  1. Zwarte chocolade

Hoe donkerder de chocolade, hoe meer kans dat er cafeïne in zit. Bovendien bevat zwarte chocolade tyrosine, een aminozuur dat heel stimulerend kan werken.

  1. Charcuterie

Oude kazen en gerookt vlees bevatten tyramine, wat na enkele chemische reacties een migraine kan veroorzaken.

  1. Rood vlees

Rood vlees mag dan wel rijk zijn aan proteïnen, het blijft een vettig en dus traag verteerbaar voedingswaar. Een steak of hamburger voor het slapengaan is dus geen goed idee.

Foto Pexels