Sinead O’Connor net op tijd gered na overdosis

Irish singer Sinead O'Connor performs on August 11, 2013 in Lorient, western of France during the Inter-Celtic Festival of Lorient. AFP PHOTO FRED TANNEAU / AFP / FRED TANNEAU

De Ierse zangeres Sinead O’Connor schudde Facebook wakker met een onrustbarend bericht dat kon gelezen worden als een zelfmoordbrief. Daarin meldde de 48-jarige beroemdheid dat ze onder een valse identiteit in een hotel verbleef waar ze “een overdosis had genomen”. Ondertussen werd de zangeres gelokaliseerd en verzorgd, zo berichten Ierse Media.

Het is niet duidelijk of Sinead O’Connor – wereldberoemd door de single ‘Nothing Compares 2U’ – echt zelfmoord heeft proberen te plegen, en of ze drugs of medicijnen heeft genomen. In haar Facebookpost schrijft ze over haar strijd met Donal Lunny, die haar verbiedt om hun zoon Shane te zien hoewel hij “onwel” is. Eerder zei ze al dat haar zoon een “levensbedreigende ziekte” had, zonder te verduidelijken welke precies. In juli annuleerde ze al haar optredens van 2015 om te zorgen voor haar kind.

Het is niet de eerste keer dat O’Connor, moeder van vier, de sociale media gebruikt als klankbord voor een noodkreet. Ook in het verleden waren er al berichten over mentale problemen: ze zou manisch-depressief zijn. In augustus onderging de zangeres een hysterectomie, een ingreep waarbij de baarmoeder wordt verwijderd.

Foto Belga / Fred Tanneau