Een verrassende nacht

Een korte vakantie of lang weekend zijn de ideale remedie tegen herfstig gemiezer of winterse neerslachtigheid. Voor reislustigen die het verder willen zoeken dan de klassieke hotelkamers, zetten wij de meest opvallende hotels op een rijtje. 

  • Vliegtuigcockpit in Stockholm

stock

In de Zweedse hoofdstad Stockholm hebben de eigenaars van Jumbo Stay een lijnvliegtuig getransformeerd tot een heus hotel. De cockpit is omgetoverd tot een suite voor twee personen, inclusief wifi en badkamer, die je huurt voor € 382 per nacht. Wie minder goed bij kas zit, kan een van de andere kamers in het vliegtuig proberen.

  • Cupcakewinkel in Parijs

paris

De eigenares van een cupcakewinkel in de door toeristen zeer geliefde Montmartre-wijk biedt ook logement aan. Cupcakefans kunnen er overnachten in een very British interieur, en als ze geluk hebben kunnen ze ter plaatse proeven van de heerlijke creaties. Voor dit appartement van 25 m² betaal je € 130 per nacht.

  • IJskasteel in Lapland

laponie

Wie de Eskimo in zichzelf wil testen, is in SnowCastle aan het juiste adres. Elke winter wordt het SnowCastle helemaal opnieuw gebouwd.  In de volledig uit ijs gehouwen kamers kunnen tot vijf personen slapen. Op elk bed liggen slaapzakken klaar. Je moet rekenen op een prijs van minimaal € 118 per nacht.

  • Voormalige schoenenfabriek in Londen

londres chaussures

In de Britste hoofdstad staat een oude schoenenfabriek die omgebouwd werd tot een vakantieoord. Deze loft, met een oppervlakte van bijna 100 m2, heeft zijn oude karakter integraal behouden. Het appartement is comfortabel ingericht, met slaapkamer, terras, wasmachine en keuken. Vanaf € 281 per nacht kan je hier slapen.