Moslim biedt excuses aan voor aanslagen Parijs

Na de aanslagen in Parijs kwam uit verschillende hoeken de oproep dat moslims zich moeten distantiëren van de gebeurtenissen. TV presentator Sahil Amar Aïss, die zelf moslim is, ging daarom de straat op om zich te verontschuldigen voor het drama dat zich heeft afgespeeld in de Franse hoofdstad. 

“Ik ben Sahil en ben moslim en wil me excuses aanbieden voor de aanslagen in Parijs”, zo stapte de Nederlandse TV presentator op verschillende mensen af. Hij deed dit naar aanleiding van een uitspraak van Geert Wilders, die vindt dat moslims te weinig tonen dat de aanslagen in Parijs niets met hun geloof te maken hebben. “De minderheid kan doen wat ze doen, omdat de meerderheid het gedoogt”, aldus de politicus.

Het resultaat is een hartverwarmend filmpje waarin eigenlijk niemand hem iets kwalijk neemt, integendeel.

#musliminbelgium

Eerder lanceerde Yassine Boubout hashtag #musliminbelgium. De 18-jarige Antwerpenaar van Marokkaanse afkomst werd hardhandig aangepakt door de politie tijdens een incident in het Wijnegem Shopping Center. De jongeman werd verkeerdelijk aangezien als “een persoon die zich verdacht gedroeg”, en werd daarom opgepakt.

“Mijn verhaal één van de velen die er al zijn en die er nog zullen komen. Racial profiling is nu meer dan ooit. Jongeren, waaronder mezelf, voelen ons meer en meer geviseerd. We kunnen niet eens meer een middagpauze houden zonder dat er een wapen op ons wordt gericht”, schrijft Boubout op Facebook. “Hoe kunnen we normaal functioneren als er telkens een sticker met “mogelijk terrorist” op je voorhoofd wordt geplakt?” Boubout roept anderen met een dergelijk verhaal op om de incidenten kenbaar te maken met de hashtag #musliminbelgium.