Will Smith lonkt naar de politiek

WESTWOOD, CA - NOVEMBER 23: Actor Will Smith arrives at the Screening Of Columbia Pictures' "Concussion" at Regency Village Theatre on November 23, 2015 in Westwood, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP / AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Frazer Harrison

Will Smith denkt aan een carrière-switch. “Als ik naar het politieke landschap kijk, denk ik dat mijn toekomst daar wel eens zou kunnen liggen”, vertelt de 47-jarige Amerikaan aan The Hollywood Reporter.

Smiths gepieker over de politieke situatie in de Verenigde Staten verstoort zelfs zijn slaap. Daarom wil hij zich nu nuttig maken, zoals zijn oma altijd gehoopt had. Ze hebben me misschien wel nodig”, vertelt de 47-jarige acteur in een uur durend podcastinterview. Hij voelt zich steeds meer ongemakkelijk bij de Amerikaanse politiek. “Dit is het eerste jaar dat ik zo opgefokt ben dat ik niet kan slapen.”

Als acteur heeft Smith duidelijk leren communiceren met zijn lichaam en stem, wat ook van pas komt als politicus. Met die kwaliteiten kan hij zich nu inzetten voor de maatschappij: “Ik denk mijn oma dat altijd hoopte, dat ik mezelf nuttig maak voor andere mensen in dit leven.” Naar eigen zeggen is Smith altijd een harde werker geweest. “Ik ben een klimmer, geen kampeerder. Als ik een berg zie, wil ik erop.”

Foto Belga / Frazer Harrison