Kerstshopping met korting op Black Friday

Vandaag tafelen de Amerikanen rond een smeuïge kalkoen om met hun familie tot in de vroege uurtjes Thanksgiving te vieren. Daarom hebben de meeste werknemers in de Verenigde Staten morgen een vrije vrijdag, de zogenaamde ‘Black Friday'. Een ideale dag om aan de kerstshopping te beginnen. Ook in Europa trouwens, want op verschillende Amerikaanse webshops vallen kortingen mee te pikken.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Op Black Friday, die dit jaar op 27 november valt, lokken de winkels hun klanten met speciale aanbiedingen.  De term ontstond in 1965 in de stad Philadelphia om de grote verkeersdrukte aan te duiden op de dag na Thanksgiving. Black Friday wordt traditiegetrouw beschouwd als de aftrap van het seizoen voor kerstaankopen. Drommen mensen scharen zich voor de winkeldeuren om als eerste hun slag binnen te halen. In Europa is het concept nog niet echt bekend, maar ook hier kun je er online munt uit slaan.

Apple biedt op zijn website korting op iPads, iPods, Macbooks en accessoires. Media Markt pakt uit 'cashback'-acties, waarbij een deel van het aankoopbedrag wordt terugbetaald. "Voor de deur slapen in slaapzakken of tentjes toegestaan, caravans niet", zo waarschuwt de website van de winkelketen. Andere aanraders zijn Amazon.co.uk, Dealextreme, Steam, iFrogz en Bol.com. Die lijst is allesbehalve exhaustief, dus ga zeker ook eens snuffelen naar buitenkansjes op je favoriete webwinkels.

Foto Wikimedia / Dressformer