Huiszoekingen bij grote politieactie in Sambreville

20151126 - AUVELAIS, BELGIUM: Illustration picture shows police during police intervention in Auvelais, Thursday 26 November 2015. The intervention is possibly related to the risk of terrorist attacks in Belgium. BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Het federaal parket heeft vanmiddag huiszoekingen uitgevoerd in Auvelais, een deelgemeente van Sambreville in de provincie Namen. Dat heeft burgemeester Jean-Charles Luperto gezegd. De huiszoekingen kaderen in het onderzoek in verband met de terreurdreiging.

Bij de huiszoekingen werd een straat afgesloten voor het verkeer en de ordediensten waren massaal ter plaatse, onder wie leden van de speciale interventie-eenheid en de ontmijningsdienst, melden Waalse media. Volgens burgemeester Luperto werd er “belangrijk” dispositief ontplooid en gezocht naar materieel. Omstreeks 13u30 waren de huiszoekingen afgelopen.

“Het labo is nog steeds ter plaatse voor een aantal onderzoekstaken. Het handelt in geen geval om een geval van een amokmaker”, verduidelijkt hij nog.