Eagles of Death Metal wil als eerste band optreden in Bataclan

Eagles of Death Metal wil opnieuw optreden in de Parijse concertzaal Bataclan. Dat zei de Amerikaanse rockband in een interview met Vice. “Ik wil de eerste zijn die in de Bataclan speelt wanneer de zaal heropent”, aldus frontman Jesse Hughes.

Vorige week werd een deel van het interview al al online geplaatst, maar nu is het volledige gesprek te zien op de nieuwssite vice.com. In dat interview laat Jesse Hughes weten dat hij niet kan wachten om het podium van de Bataclan opnieuw te beklimmen. “Ik was bang, maar ik adem en ik heb nog met mijn zoon kunnen praten. Ik ben teruggekeerd naar een huis dat afbetaald is, want rock and roll is goed geweest voor mij. Ik ben gezegend met goede vrienden. Ik ga nu niet rondlopen alsof het leven verschrikkelijk is”, zo zei de zanger.

“Ik wil leven”

“Ik wil mijn leven niet doorbrengen met klootzakken te sussen. Ik wil mijn leven doorbrengen terwijl ik mijn vrienden vermaak. Ik kan niet wachten om terug te keren naar Parijs. Ik wil de eerste band zijn die in de Bataclan speelt als die terug de deuren opent. Want ik was daar toen het een minuut stilviel, toen onze vrienden naar rock and roll kwamen kijken en stierven. Ik wil teruggaan en leven”.

Tegelijkertijd benadrukt de band dat ze van plan zijn om de Europese tournee te hervatten. “We hebben geen keuze. We moeten de tournee afmaken”, zegt drummer Josh Homme. “Niet alleen voor onszelf en de fans. Of voor onze overleden merchandisingmanager Nick Alexander. Dit is onze manier van leven.” Homme heeft samen met Hughes de band opgericht, maar was er in Parijs zelf niet bij.

Bekijk het volledige interview in de bovenstaande video.