Daniel Radcliffe ongeduldig voor Harry Potter-toneelstuk

Actor Daniel Radcliffe looks on as he receives a star on the Hollywood Walk of Fame, November 12, 2015 in Hollywood, California. The British actor, best known for the role of Harry Potter, earned the Walk of Fame's 2,565th star, located in front of the Dolby Theatre on Hollywood Boulevard. AFP PHOTO/ ROBYN BECK / AFP / ROBYN BECK

Harry Potter is back, maar dan wel met een rimpel hier en daar. Samen met talloze fans kijkt Daniel Radcliffe reikhalzend uit naar ‘Harry Potter en het vervloekte kind’, het nieuw toneelstuk gebaseerd op een verhaal van J.K. Rowling over een volwassen Harry. De hoofdrol gaat deze keer niet naar de 26-jarige acteur, die onlangs nog een ster kreeg op de Walk of Fame in Hollywood.

“Het voelt gek, maar ik ben blij dat het verhaal van Harry Potter zonder mij voortgaat”, vertelt Radcliffe aan New Musical Express. Ook hij is benieuwd naar het avontuur van de held en zijn zoon Albus. Het verhaal gaat verder op het zevende boek ‘Harry Potter en de relieken van de dood’, 19 jaar na Harry’s finaal duel met de duistere tovenaar Voldemort.

In het toneelstuk is mijnheer Potter een overwerkte werknemer van het Ministerie van Toverkunst en heeft hij al drie kinderen die naar school gaan. Vader Harry worstelt met “het verleden dat weigert te blijven waar het hoort”, zoals in een verklaring over het stuk staat. “Als het verleden en het heden geen veiligheid bieden, leren zowel vader als zoon de ongemakkelijke waarheid. Soms komt de duisternis uit onverwachte plaatsen.”

Voor de Harry Potter-fans is het nog even geduld opbrengen, want het toneelstuk gaat pas in première op 30 juli in het Palace Theatre in Londen. Wie dan wel Harry mag spelen, is nog niet bekend.

Foto AFP / Robyn Beck