Cafébaas schrijft sintgedichten op verzoek

20061118 - ANTWERP, BELGIUM: Lots of children attend the arrival of Saint-Nicholas (Sinterklaas - St-Nicolas) in Antwerp, Saturday 18 November 2006. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Sinterklaas en zijn Rijmpieten krijgen dit jaar hulp van een Nederlandse cafébaas die voor een kleine bijdrage gepersonaliseerde sintgedichten schrijft. Zo zijn alle kinderzielen blij.   

Wie geen tijd of inspiratie heeft voor een sinterklaasgedicht, is bij Erik Thuis uit het Nederlandse Woerden aan het juiste adres. De kroegbaas is dichter in zijn vrije tijd, en zet zijn talent nu in voor sintgedichten op bestelling. Aanvragers laten weten wie welk cadeau krijgt, en hij zorgt voor de welluidende woorden.

“De lengte hangt af van mijn creativiteit en de hoeveelheid steekwoorden die ik krijg. Eigenlijk wilde ik het gratis doen, maar om een wildgroei en onzinverzoekjes te voorkomen vraag ik toch een beetje geld voor mijn gedichten”, zo vertelt de cafébaas.

In totaal schreef Erik dit jaar al twaalf sintgedichten. “Mensen kijken er tegenop omdat ze in de knel komen met hun tijd en niet krachtig op papier kunnen krijgen wat ze willen overbrengen. Maar een gedicht hoeft niet te rijmen, de kracht kan ook zitten in mooie zinnen of intonatie. Dichten is prachtig”, besluit hij.

Foto Belga/ Dirk Waem