Wipt de Oude Dame De Bruyne & Co opnieuw?

Het contrast tussen Manchester City en Juventus kon niet groter zijn toen beide ploegen elkaar troffen op de eerste speeldag in de Champions League. City had nog niet verloren, terwijl de Oude Dame de slechtste start in haar geschiedenis maakte. Een gewond dier is echter gevaarlijk en Juventus opende de Champions League met een overwinning. Nu kijken beide teams elkaar weer in de ogen, met als inzet de leidersplaats in groep D. Die zal cruciaal zijn om kleppers als Bayern München of Barcelona te vermijden in de volgende ronde.

Na de overwinning op Manchester City duurde de dramatisch slechte start van Juventus in de Serie A nog een tijdje. Een gelijkspel tegen promovendus Frosinone, verlies bij Napoli, verlies bij Sassuolo… Het draaide een tijd vierkant in Italië, maar na overwinning tegen AC Milan, Empoli en Palermo heeft Juventus nu een reeks van 9 op 9. Ondanks wisselende prestaties lijkt beterschap dus in zicht, al staan Allegri en de zijnen op een schamele zesde plaats.

Daartegen liep het in de Champions League iets beter. Sevilla werd eenvoudig aan de kant gezet en het tweeluik tegen Borussia Mönchengladbach eindigde twee keer gelijk. Deze resultaten zijn goed voor een tweede plaats, op één puntje van leider City. De vicekampioen van Europa speelt bovendien in het eigen Juventus Stadium, waar het sinds augustus niet meer geklopt werd.

City daarentegen ging grotendeels door op hun elan, al kreeg het dit weekend in de Premier League een stevige mokerslag van Liverpool. Na amper een half uur keken de Citizens al aan tegen een 0-3 achterstand. Een heerlijke goaltje van Aguëro kon daar niets aan veranderen en zelfs Kevin De Bruyne werd voor een keer monddood gemaakt. De leidersplaats zijn ze nu ook kwijt. Die staat momenteel op naam van het bescheiden Leicester City. Aartsrivaal Manchester United profiteerde ook van het falen van City om naar de tweede plaats te wippen.

Sinds het verlies tegen Juventus legden de Citizens wel een foutloos parcours af in de Champions League, al was het vaak op het nippertje. Zowel uit tegen Borussia Mönchengladbach als thuis tegen Sevilla viel de beslissing pas in de laatste minuten. Pas wanneer City op bezoek ging in Sevilla trok het alle registers open. Na een wervelend half uur stond de 1-3 al op de bordjes. De wedstrijd bloedde een dood in de tweede helft, maar de kwalificatie voor de volgende ronde was zeker en Vincent Kompany noemde het hun beste prestatie ooit in de Champions League.

Kapitein Kompany ligt echter weer in de lappenmand, samen met David Silva. Het duo is een belangrijk deel van de ruggengraat van Manchester City en hun afwezigheid werd dit weekend duidelijk gevoeld. Sergio Aguëro is gelukkig terug uit blessure, maar het is bang afwachten of zijn hamstrings de Engelse winter doorstaan. Zijn doublure, Wilfried Bony, is immers ook weer op de sukkel.

Juventus kan dan weer geen beroep doen op Khedira en Pereyra wegens blessure en Hernanes is bovendien geschorst. De belangrijkste spelers, zoals Cuadrado, Buffon, Pogba en Morata tekenen echter wel present. Een opsteker voor de Oude Dame, die schijnbaar in een beter vormpeil verkeert dan zijn tegenstander. Al moeten zij dit keer oppassen voor een gewond dier. Eentje wiens eer afgelopen weekend stevig gekrenkt werd, zeker nadat Pellegrini de prestatie afschilderde als een complete ramp. Als er een gepaste reactie komt, wordt de wedstrijd vanavond ongetwijfeld een spektakelstuk.

Juventus – Manchester City, woensdag om 20u45.