Durex wil condooms in sms’jes

Smartphones beschikken vandaag de dag over miljoenen verschillende emojis maar seksueel getinte pictogrammen zijn nog uit den boze. Gelukkig vangt de menselijke verbeeldingskracht dit gebrek op door bijvoorbeeld de emoticon van een aubergine te gebruiken. Een alternatief om veilig vrijen uit te beelden is er echter nog niet. Condoomproducent Durex wil dat er niet langer rond de pot wordt gedraaid en pleit voor emoticon van een condoom.

Durex eist een afbeelding van het voorbehoedsmiddel in aanloop van Wereldaidsdag, maar ook omdat eigen onderzoek heeft aangetoond dat jongeren zich blijkbaar geen zorgen maken om aids. Zo zou een derde van jongeren tussen 16 en 25 hebben aangegeven dat safe sex hen niet interesseert. De helft van deze leeftijdscategorie stelt bovendien dat zij of hun vrienden niet in contact zullen komen met de seksueel overdraagbare aandoening.

De condoomproducent ontdekte met hun rondvraag ook dat acht op tien jongeren gemakkelijker over seks praat als hij of zij zich kan uitdrukken in emojis. Voor Durex weer een reden te meer om te pleiten voor de nieuwe emoticon en om de hashtag #CondomEmoji leven in te blazen. Daarmee hopen ze het Unicode Consortium, dat beslist wat een emoji wordt en wat niet, te overtuigen. Zelfs met de goedkeuring van het Unicode Consortium duurt het gemiddeld nog een jaar voordat nieuwe emoticons daadwerkelijk verschijnen op smartphones. Condooms die sms’jes overnemen zal dus iets voor de volgende Wereldaidsdag zijn.