Zoveel seks heb je nodig om gelukkig te zijn

In de perfecte wereld duiken koppels elke dag tussen de lakens en spat de passie ervan af. Maar volgens een Amerikaanse studie word je van veel seks niet per se gelukkiger. Integendeel: koppels die een keer per week vrijen, voelen zich het gelukkigst. 

De wetenschappers bestudeerden de gegevens van meer dan 25.000 Amerikanen die tussen 1982 en 2012 deelnamen aan de General Social Survey. Binnen deze enquête werd gevraagd naar tal van onderwerpen, waaronder seks en geluk.

Het onderzoek bevestigt wel dat koppels gelukkiger zijn naarmate ze meer seks hebben. Maar dat geluksgevoel heeft wel degelijk een plafond en dat ligt bij één vrijpartij in de week. Deze bevindingen werden gepubliceerd in het vakblad Social Psychological and Personality Science.

Dit betekent natuurlijk niet dat meer seks leidt tot een groter gelukgsgevoel. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat het grotere geluksgevoel veroorzaakt wordt door een fijne relatie, wat dan op weer resulteert in meer gerampetamp.

Onderzoekster Amy Muise benadrukt dat koppels niet moeten beginnen panikeren als ze minder of meer seks hebben dan een keer in de week. “Het is belangrijk om een intieme relatie te hebben met je partner, zonder dat er te veel druk wordt uitgeoefend om zoveel mogelijk seks te hebben.”