Vijf arrestaties en één dode in Saint-Denis, brein aanslagen mogelijk omsingeld

Members of the Raid, a special intervention unit of the French police patrol in the northern Paris suburb of Saint-Denis city center, on November 18, 2015, as French Police special forces raid an appartment, hunting those behind the attacks that claimed 129 lives in the French capital five days ago. At least one person was killed in an apartment targeted in the operation aimed at the suspected mastermind of the attacks, Belgian Abdelhamid Abaaoud, and police had been wounded in the shootout. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

De antiterreurpolitie in Frankrijk voert al sinds 4.30 uur een actie uit in Saint-Denis, in het noorden van Parijs. Volgens de Franse justitie is Abdelhamid Abaaoud het doelwit, het brein achter de terreurcel in Verviers. Hij zou ook betrokken zijn bij de aanslagen in Parijs.

Volgens het parket van Parijs is een vrouw om het leven gekomen nadat ze zichzelf had opgeblazen. Drie mannen die zich in hetzelfde appartement bevonden, konden worden opgepakt. Zij werden voor ondervraging aangehouden. Over een identiteit bestaat nog geen duidelijkheid. Daarna werden in de omgeving van het geviseerde pand nog een man en een vrouw opgepakt.

De actie in Saint-Denis is nog niet beëindigd. Zo melden Franse media dat de 27-jarige Abdelhamid Abaaoud zich schuilhoudt in een appartement in Saint-Denis. Hij is het brein achter de terreurcel die begin 2015 in Verviers is opgerold en had mogelijk ook een hand in de terreur in Parijs.