Aanslagen Parijs - Premier Michel had contact met president Hollande

Zaterdag in de loop van de dag heeft premier Charles Michel een lang contact gehad met de Franse president François Hollande. Dat werd vernomen bij de woordvoerder van de premier.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Voor de tweede keer op zaterdag is de Nationale Veiligheidsraad sinds 20.30 uur bijeen. Die vergadering kan lang duren, klinkt het. Omdat de omstandigheden doorheen de dag verder geëvolueerd zijn, werd beslist om in de avond een tweede vergadering te beleggen.

Er blijkt een link te te bestaan tussen de aanslagen en ons land: het federaal parket deelde mee dat in Sint-Jans-Molenbeek drie personen zijn opgepakt.

Tijdens de vergadering plegen premier, vicepremiers en de ministers van Defensie en Justitie overleg met de verschillende inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Na de vergadering zaterdagmiddag gaf Michel toelichting bij een reeks van vier maatregelen die genomen zijn. Zaterdagvoormiddag werd het dreigingsniveau niet verhoogd. Of het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) intussen oordeelt dat dat dreigingsniveau toch verhoogd moet worden, is nog niet bekend.