Lamsburger met feta

Pittig, zoet en zout tegelijk : de lamsburgers die deze week op het menu staan gaan niet snel vervelen.

Wat heb je nodig ? (voor 4 hamburgers)

600 gram lamsgehakt

200 gram feta

4 hamburgerbroodjes

50 gram paneermeel

8 rijpe tomaten

1 rode ui

2 el suiker

1 chilipeper

1 eidooier

Paar takjes verse munt

Paar blaadjes kropsla

Klontje boter

Olijfolie

Zwarte peper

Zout

Zo maak je het

  1. Meng het gehakt, het paneermeel, de eidooier en de fijngehakte munt in een kom. Kruid met peper en zout en kneed het vlees in hamburgervorm. Bedek met vershoudfolie en laat even rusten in de koelkast.
  1. Dompel de tomaten een dertigtal seconden in kokend water. Spoel ze onder koud water, verwijder de schil en de zaadjes en snij het vruchtvlees in grove stukken. Verhit een beetje olijfolie in een kookpot en laat de tomaten een twintigtal minuten sudderen op een laag vuur, zonder deksel. Voeg de fijngehakte chilipeper en de suiker toe en laat nog even op het vuur staan tot al de vloeistof is verdampt.
  1. Laat een klontje boter smelten in een ruime pan en bak de hamburgers tot ze helemaal gaar zijn. Verbrokkel de feta en stel de broodjes samen, te beginnen met een blaadje sla en het vlees (zie foto). Afwerken kan met wat gebakken rode ui.

 

Klaar in 30 minuten